Utställningar

Välkommen till våra utställningar – här flaggar vi för pågående utställningar, aviserar kommande utställningar och presenterar tidigare utställningar ur arkiven. Ett par av de tidigare utställningarna kan vi uppleva på nytt, digitalt i 360°.

Vårutställningen Den tänkande handen presenteras här i ett digitalt galleri, till och med 22 juni 2021.

Klicka på bilderna för att komma till respektive utställning.

Tecknings- tävlingen Den tänkande handen

Vårutställningen Den tänkande handen är en årligen återkommande stipendietävling för unga tecknare. De nominerade 2021 och deras verk presenteras här i ett digitalt galleri perioden 22 april till 22 juni 2021.

Besök utställningen
Daisy Kronprinsessan Margareta

Den 6 juni 2021 öppnar utställningen "Daisy. Kronprinsessan Margareta" – den dynamiska och folkkära prinsessan som kom att förändra bilden av kungahuset ända in i våra dagar. Hundra år har passerat sedan vår nuvarande kungs farmor hastigt gick bort. Vem var hon, denna för sin tid så moderna men för många okända medlem av kungafamiljen?

Upptäck mer
Märta Måås-Fjetterström

Det blev publiksuccé när verken av Märta Måås-Fjetterström – Sveriges främsta textilkonstnär – ställdes ut i Rikssalen på Kungliga slottet. Här kan vi återuppleva utställningen med filmer, artiklar, bilder och inte minst: en virtuell tur i den tidigare utställningen!

Upptäck mer
1976–2015 Kungliga brudklänningar

Den populära utställningen Kungliga brudklänningar presenterade brudklänningar under fyra decennier, burna av fem kungliga brudar. Här kan vi återuppleva stämningen med bilder och filmer ur arkiven.

Upptäck mer