Säsongspersonal sökes

Nu söker vi personal till sommarsäsongen på våra kungliga slott: guider, besöksvärdar och trädgårdsarbetare med känsla för service och teamwork.

Under sommarmånaderna är det högsäsong på de kungliga besöksmålen och då behöver vi förstärkning för att ta emot tusentals besökare.

På de kungliga slotten ingår du i ett team som arbetar för att ge besökaren en upplevelse av högsta kvalitet. Vi ser att mötet mellan personal och besökaren är en stor del av upplevelsen. Vår ambition är att slottsbesöket, oavsett ålder och förkunskaper, ska ge ett positivt minne att ta med sig och dela. Professionalitet, säkerhet och flexibilitet är några av ledorden i mötet.

De kungliga besöksmålen innefattar tio kungliga slott med tillhörande museer, kyrkor, parker, butiker och kaféer. Vi söker personal till alla slott och positioner.

I anställningen ingår utbildning i bland annat säkerhet och Kungl. Hovstaternas värdegrund.

Tjänster och ansökan

Tysktalande guider och besöksvärdar till Gripsholms slott

Trädgårdsarbetare
Inför våren och sommaren söker vi trädgårdsarbetare till de kungliga parkerna: Drottningholms slottspark, Hagaparken och Ulriksdals slottspark, Gripsholms och Tullgarns slottspark samt Norra och Södra Djurgården.

Läs mer om tjänsterna och vilka kvalifikationer som efterfrågas, på Kungahusets webbplats:

Våra besöksmål

Här kan du läsa mer om besöksmålen:

Toppbilden: Besökarna välkomnas vid entrén på Kina slott. Foto: Kate Gabor/Kungligaslotten.se

De kungliga slotten innefattar flera besöksmål som öppnar under sommarmånaderna. Bilden är tagen vid entrén på Tullgarns slott. Foto: Kate Gabor/Kungligaslotten.se

Slottsboden finns vid Kungliga slottet och Drottningholms slott. Samtliga besöksmål har försäljning av entrébiljetter och butikens produkter. Foto: Kate Gabor/Kungligaslotten.se

Vi söker även guider till våra slott. Alla besöksmål erbjuder guidade visningar på svenska och engelska. Vi tar även emot förbokade grupper. Foto: Kate Gabor/Kungligaslotten.se

Vi söker kafépersonal till Kina slott, Strömsholms slott och Tullgarns slott. Foto: Kate Gabor/Kungligaslotten.se

Sista ansökningsdag är 28 februari

Kommande händelser

Märta Måås på Kungliga slottet 13 okt 2019 – 19 apr 2020

Utställningen "Se på mattorna – det är jag" välkomnar besökare att vandra genom textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms vävda värld.

Köp biljett
Familjevisning i Tre Kronor 4 jan – 26 apr

I slottets källare, bakom den fem meter tjocka försvarsmuren från 1300-talet, berättas slottets medeltida historia. Varje helg har vi vis...

Köp biljett

Ta med barn och barnbarn på en utflykt till Drottningholm. På helger erbjuds aktiviteter för våra yngre besökare och deras familjer.

Köp biljett