Gift dig på ett kungligt slott

På några av Sveriges kungliga slott finns möjligheten att boka vigsel i historiska kyrkorum och kapell. Slotten som är öppna för vigslar är Rosersbergs slott, Strömsholms slott och Ulriksdals slott.

Var och ett av slotten har sin egen karaktär, från Strömsholms ljusfyllda, romantiska kyrkorum via det klassicistiskt stilrena på Rosersberg till Fredrik Wilhelm Scholanders intima nyrenässans på Ulriksdal.

Klicka på bilderna föra att läsa mer om bröllop och dop i respektive slottskapell eller klicka på länk:

Rosersbergs slottskapell
Strömsholms slottskapell
Ulriksdals slottskapell

I slottskyrkorna på Strömsholm kan du för övrigt låta brudmarschen spelas på två av Sveriges bäst bevarade 1700- talsorglar.

Slottsparkerna bjuder på vackra vyer och i nära anslutning till slotten finns möjlighet att arrangera efterföljande middagar och bjudningar i kulturhistorisk inramning. Vill du ordna en slottsvisning för gästerna så går detta givetvis att boka.

Gift dig på Rosersbergs slott. Foto: Dick Norberg/Kungligaslotten.se

Gift dig på Strömsholms slott. Foto: Dick Norberg/Kungligaslotten.se

Gift dig på Ulriksdals slott. Foto: Gomer Swahn/Kungligaslotten.se

Kommande händelser

Drottningholms slott kan du upptäcka på egen hand i egen takt, men att att kombinera med en guidad visning ger besöket en extra upplevelse.

Biljetter

Drottningholms slott byggdes på uppdrag av en drottning och här har många kungligheter levt genom historien. På söndagar är en av de guid...

Biljetter

Följ med våra kunniga guider på en slottsvandring genom paradrummen på Kungliga slottet. Under vandringen levandegörs historien när samli...

Biljetter